luni, 20 decembrie 2010

Instalarea Windows 7 pe mini laptop de pe USB stick cu doar 3 click-uri

In urma cu cateva luni postam o metoda de a instala Windows 7 (sau Windows Vista) de pe un stick USB, utila mai ales pentru calculatoare fara unitate DVD cu ar fi mini laptop-urile (unii le mai spun si mini notebook-uri). Revin cu o metoda mai simpla si mai eleganta, totul se face din 3 click-uri de mouse.

De ce aveti nevoie:
  • de un calculator cu Windows XP, Vista sau Windows 7 ca sa pregatiti stick-ul;
  • de un stick de minim 4 GB;
  • dvd-ul cu kit-ul original de Windows Vista sau Windows 7;
  • un program numit OStoGo disponibil aici (e oferit de cei de la AData, cunoscutul producator de stick-uri USB, programul nu are virusi, troieni sau alte tampenii).

Mai jos aveti un screenshot al programului. Tot ce aveti de facut e sa selectati drive-ul cu kitul original (unitatea DVD), drive-ul ce reprezinta stick-ul USB si un click pe Start. Atat, doar 3 click-uri.

Instalarea Windows de pe USB

Atentie. Sa va salvati tot ce aveti pe stick. Pentru a pregati stick-ul si acesta sa fie boot-abil, programul formateaza stick-ul NTFS. Spor la instalat mini laptop-uri de pe USB.

V-a placut postul? Fiti sociabili si dati mai departe pe reteaua de socializare preferata.

6 comentarii:

  1. +1 si like de la mine. Intr-adevar, cea mai simpla metoda posibila. Ai uitat sa spui ca merge cu orice marca de stick, sa nu creada cineva ca merge doar cu AData.

    RăspundețiȘtergere
  2. daca e de 2 gb nu merge?

    RăspundețiȘtergere
  3. da 4 gb trebuie ok am sa incerc sa fac si eu treaba asta

    RăspundețiȘtergere
  4. merge si cu card micro sd pe post de stick?

    RăspundețiȘtergere