duminică, 19 decembrie 2010

Cel mai bun telefon dual sim

Fara sa o lungesc foarte mult va spurt din start: Gigabyte GSmart G1315 iar in Romania il gasiti la un pret destul de decent.
Cel mai bun bun telefon dual sim
Inainte sa va spun si de ce, sa recapitulam rapid istoria acestor tipuri de terminale mobile GSM. Primii care s-au incumetat sa scoata astfel de terminale mobile au fost producatorii no name asiatici. Primele terminale mobile dual sim prezentau functionalitatea dorita, dar sufereau la capitolul fiabilitate si ergonomie. Rand pe rand, producatori consacrati de telefoane mobile au vazut in aceasta nisa o oportunitate de a-si mari cota de piata, astfel in prezent gasim pe piata astfel de terminale de la Samsung, Motorola, LG si chiar de la Nokia, Samsung fiind poate cel mai recunoscut producator de telefoane mobile cu cea mai diversificata oferta in privinta telefoanelor dual sim.

La toate aceste terminale le lipseau insa cateva caracteristici care sa le faca atragatoare din perspectiva consumatorului in afara de functionalitatea dual sim. Prima lipsa era 3G-ul, partea de date si conectivitate la Internet fiind neglijata de producatorii de dual sim. A doua lipsa, era un sistem de operare destept care sa le transofrme in smart phone-uri. Personal, nu vad un telefon mobil dual sim atragator chiar de la Samsung fiind, daca functionalitatea acestuia imi este limitata la ceea ce imi ofera producatorul si nu pot instala eu pe terminal aplicatii noi.

Primul terminal dual sim care a ridicat stacheta si care va ramane o referinta in aceasta categorie de terminale a fost Eten DX900, cunoscut si sub numele de Acer DX900, Eten fiind cumparati de Acer. Ce avea in plus acest terminal? In primul rand 3G , e drept doar pentru unul din sim-uri, in al doilea rand un sistem de operare "destept", fiind dotat cu Windows Mobile 6.1. Desi e pe piata de peste doi ani, acest terminal se bucura aproape de acelasi succes ca la inceput. Insa de multe ori, un avantaj se transforma in dezavantaj, iar dezavantajul lui DX900 se numeste Windows Mobile. Microsoft a pierdul detasat lupta cu iPhone si Android pentru dotarea viitoarelor terminale mobile. Ca posesor al unui telefon mobil dotat cd Windows Mobile (un Eten DX800), personal il consider cel mai prost sistem de operare pentru smart phone-uri. Din pacate Windows Mobile 7 dezamageste si el...

Si acum revenim la vedeta postului nostru: Gigabyte GSmart G1315. De ce e cel mai bun? Patru motive sunt suficiente:
  • dual sim evident;
  • 3G;
  • Android 2.2. Printre putinele dual sim-uri 3G care ruleaza Android;
  • Pretul mai mult decat decent, undeva la 800 de lei.
Celelalte dotari sunt demne si ele de luat in seama:
  • ecranul de 320x480 pixeli, 3.5 inci rezistent la zgarieturi;
  • accelerometru;
  • 256 Mb RAM;
  • suport microSD pana la 32GB;
  • edge;
  • wireless lan;
  • bluetooth;
  • camera de 5 megapixeli;
  • A-GPS.
Dat fiind pretul sau, eu spun ca telefonul o sa fie un succes. Personal, cred ca voi opta pentru unul, pentru a folosi pe unul din sim-uri partea de voce (Orange) iar pe celalalt partea de date (Digi).

V-a placut postul? Fiti sociabili si dati mai departe pe reteaua de socializare preferata.

6 comentarii:

  1. Salut! Stii cumva... se pot folosi ambele cartele simultan? Adica in momentul in care vorbesti, poti primi apel pe cealalta cartela?

    RăspundețiȘtergere
  2. Din pacate nu poti folosi ambele simuri in acelasi timp.

    RăspundețiȘtergere
  3. de ce ar fi mai bun decat allview p3?

    RăspundețiȘtergere
  4. Cand scrisesem postul original, Allview P3 nu aparuse inca. Marea majoritate a comentariilor de pe Emag il recomanda si sunt pozitive, specificatiile par de asemenea ok, si pretul sau mai mare par sa-l recomande in sensul bun ca pe un telefon de calitate. Ramane de demonstrat cat de fiabila va fi marca Allview in timp...

    RăspundețiȘtergere
  5. Perfect de acord. Dar samsung galaxy s duos nu aparuse la data cand am scris eu postul.

    RăspundețiȘtergere