marți, 2 noiembrie 2010

Cum imi securizez PC-ul?

Internetul e o jungla. Din pacate multi cad victime si putin stiu sa se protejeze desi e atat de simplu daca sunt urmate niste reguli de baza. Doar patru reguli, atat:

  • update-uri (ale sistemului de operare, ale browserului, etc);
  • antivirus & antispyware;
  • firewall;
  • nu instalez si nu rulez executabile aiurea.

E atat de greu? Sistemul de operare mi le ofera pe primele trei. Windows-ul are firewall, nu va fie lene sa puneti update-uri la Windows (stiati ca mai sunt utilizatori care in 2010 mai folosesc Internet Explorer 6?), iar pentru cine nu stie Microsoft ofera gratis un antivirus beton care printre altele nici nu mananca multe resurse si nu simtiti ca se taraste sistemul cu el instalat. Ii spune Microsoft Security Essentials si este disponibil aici

Ce inteleg prin aplicatii aiurea? Free smileys with sound spre exemplu. La ce va trebuie? Ace mega codec pack, K-Lite codec pack la ce va trebuie? Aveti Videolan care deschide orice fara nici un codec, e si gratis si open source. Gasiti un program de generat seriale pe net si vreti sa-l rulati? Abtineti-va. Sau rulati-l pe calculatorul vecinei.... Dupa mine singurele programe pe langa sistemul de operare care sunt necesare utilizatorului mediu sunt: Office, Total Commander, Winamp, Videolan, Acrobat Reader, Firefox sau Chrome, Yahoo Messenger. Atat. List closed! Poate doar un client de torrente. Dar am zis ca nu incurajez pirateria pe blog.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu