vineri, 14 ianuarie 2011

MKV player


Cu ce redati fisierele MKV? Cum "plasmele" (apropo, urasc "tarani" pentru care orice televizor sau monitor "subtire" e "plasma", si cand am zis "tarani" am pus ghilimele de rigoare ca sa nu jignesc taranul roman autentic), revin la idee ca m-am pierdut... Cum "plasmele", LCD-urile si LED-urile au inceput sa prinda si la noi, romanii au descoperit si ei magia HD-ului.

Ca sa redam un MKV si sa ne bucuram pe deplin de HD-eu avem trei variante:

a) Calculatorul legat la "plasma" cu cablu HDMI si player soft pe calculator (VLC e singura optiune demna de luat in seama).

b) Player HD extern iarasi legat la televizor pe HDMI. Unii mai numesc aceste playere si Network Media Center-e. Au preturi incepand de la 350, 400 de lei pana la 2000 si ceva de lei, campionii detasati in aceasta categorie fiind Dune BD Prime 3.0 si Dune HD Max.

c) Player-ul integrat din televizor. Eu am adoptat varianta asta. Player-ul din Samsung e beton, imi vede nu numai stick-uri USB dar si hard disk-uri cu partitii NTFS. In plus, playerul din Samsung fata de cel oferit de alti producatori stie sa decodeze si DTS.

Voi cum redati MKV-urile pentru a va bucura la maxim de calitatile unei "plasme hasde"?